Základní škola a Mateřská škola Razová
Razová 353
792 01 Bruntál

☎ 554 765 010

"Individuální přístup, angličtina od 1. ročníku, kreativita"

28.10.2023

Strašidelná výzdoba, tajuplná hudba a rej děsivých masek. Ale také smích, pohoda a dobrá nálada. V tomto duchu prožili naši žáci školní halloweenskou akci, která se uskutečnila z úterý 24. na středu 25. října.

Už úterní dopolední vyučování probíhalo v netradičním stylu. Úkoly, na kterých děti pracovaly, byly inspirovány právě tímto, původně keltským svátkem. Nechyběly ani různé hry, filmy, písničky, zdobení dýní a výtvarné činnosti.

To hlavní však vypuklo v podvečer, kdy jsme se sešli v naší škole ve strašidelných převlecích, kostýmech a maskách. Nejprve se děti věnovaly aktivitám v pracovních dílnách, kde vytvářely svá malá umělecká díla.

Následně jsme se vydali na krátkou procházku vesnicí v lampionovém průvodu. Před obecním úřadem jsme si zazpívali a poté společně zamířili na místní hřbitov. Zde jsme si připomněli křesťanskou tradici Dušiček a uctili památku těch, kteří tu již s námi nejsou.

Posíleni skvělou večeří pak všichni netrpělivě očekávali další zlatý hřeb večera – stezku odvahy. Ta měla být původně venku, ale vyšší síly rozhodly jinak. Kvůli nenadálému dešti byla jednotlivá stanoviště přesunuta do prostor školy. I tak si děti užily napětí, zábavu i legraci při plnění nejrůznějších úkolů ve skupinkách.

Večerní program byl doplněn promítáním filmů a pro ty nejodvážnější účastníky byla připravená černá hodinka – čtení a vyprávění tajuplných příběhů.

Většina dětí pak ve škole strávila noc. Druhého dne, po snídani, nás čekal výlet do Sosnové.

Halloweenské řádění 2023 se vydařilo a my už se teď těšíme na to příští.