Základní škola a Mateřská škola Razová
Razová 353
792 01 Bruntál

☎ 554 765 010

"Individuální přístup, angličtina od 1. ročníku, kreativita"

3.7.2024

Školní výlet Karlov 2024

 

Pro velký úspěch v minulém školním roce si naši žáci a učitelé opět zopakovali dvoudenní výlet do Karlova.

Ve středu 26.6. ráno jsme se linkovým autobusem přepravili do Bruntálu, kde jsme přesedli na nejbližší spoj do Malé Morávky. Po krátké zastávce na místním dětském hřišti následoval zhruba čtyřkilometrový pěší pochod k cíli, jímž byla turistická chata U Ostřížka. Během cesty jsme navštívili a bohatě využili také workoutové hřiště a posvačili v přilehlém kempingovém altánku.

Po příchodu na místo určení nás přivítal majitel pan Petr Ostřížek a poté se všichni účastníci ubytovali na pokojích. Čekání na pana ředitele, který nám vezl těžké batohy a na paní kuchařky s obědem, jsme si krátili osvěžením v chladné vodě potoka. V extrémně horkém počasí přišlo opravdu vhod.

Odpoledne pak přijeli rodiče a také pan Ivan Fehérvári, starosta obce Razová. Byl před námi slavnostní okamžik – loučení s žáky 5. ročníku, kteří od příštího školního roku nastupují do jiných škol a také pasování prvňáčků na rytíře a rytířky Čtenářského řádu. Páťáci obdrželi vysvědčení, pamětní listy a dárky z rukou pana starosty a pana ředitele. Prvňáčci složili slib čtenáře a získali rytířský glejt. Součástí celého ceremoniálu bylo také úžasné taneční vystoupení našich žáků.

Následný program se nesl v duchu dalších vodních radovánek, povídání s rodiči a nejrůznějších zábavných aktivit včetně nákupu nápojů a dobrůtek v kiosku. K dobré pohodě přispěly i chutné buchty, melouny a zákusky od paní kuchařek a maminek.

V podvečer jsme rozdělali oheň a opékali skvělé špekáčky, které byly sponzorským darem firmy Prantl.

Večerní bouřka a déšť nám náladu nepokazily. V útulném prostředí chaty se živě povídalo, hrály hry a někteří sledovali i fotbalový přenos z mistrovství Evropy.

Na druhý den ráno jsme posnídali, sbalili věci a uklidili pokoje. Konzumovaly se zbylé zásoby pochutin a vyprávěly se zážitky z předchozího dne, ale také z průběhu právě končícího školního roku. Debata probíhala také na téma prázdninových plánů.

Potom už jsme nastoupili do objednaného autobusu pana Petríka a vydali se na cestu domů.

Školní výlet byl vydařenou tečkou za celoroční prací žáků i učitelů. Páťákům přejeme hodně úspěchů v jejich nových školách a s ostatními dětmi se těšíme na viděnou v pondělí 2. září.

Mezitím nás ovšem čekají vytoužené letní prázdniny. Tak ať se vlečou a přinesou spoustu krásných chvil! 😊