Základní škola a Mateřská škola Razová
Razová 353
792 01 Bruntál

☎ 554 765 010

"Individuální přístup, angličtina od 1. ročníku, kreativita"

31.10.2022

Halloweenské řádění 2022

Poslední dva vyučovací dny před podzimními prázdninami proběhly v naší škole ve znamení Halloweenu.

V pondělí 24.10. vedli učitelé výuku v halloweenském stylu. Pracovní listy, úkoly a činnosti byly motivovány strašidly a bubáky – vše samozřejmě s humornou nadsázkou. Během dopoledne a potom i v odpolední družině se žáci věnovali také vydlabávání dýní.

V podvečer pak začaly prostory školy zaplňovat čarodějnice a čarodějky, rusalky, víly, krvavé nevěsty a divoženky, doprovázené zombíky, upíry, kostlivci a dalšími bytostmi z říše nadpřirozena. Masky a kostýmy byly opravdu děsuplné, za což patří pochvala všem maskérům, ať už jimi byly samotné děti či jejich rodiče, prarodiče, sourozenci nebo kamarádi.

Ve výtvarných dílnách se pak naše strašidýlka věnovala výrobě halloweenských pavouků a po setmění vyrazila i se svými učiteli, kamarády z mateřské školy a rodiči na lampionový průvod. Prošli jsme část vesnice včetně hřbitova, kde jsme si připomněli zásady správného chování, piety a úcty k těm, kteří již nejsou mezi námi.

Ve slavnostně a stylově vyzdobené jídelně nás pak čekala vynikající večeře, připravená našimi paními kuchařkami. Skvělé hamburgery a hranolky opravdu neměly chybu.

Takto posilněni, vydali se pak malí bubáci na stezku odvahy v prostorách potemnělé školy. Na čtyřech stanovištích je čekali učitelé a další pracovníci školy a zadávali jim k plnění nejrůznější úkoly. Děti tvrdily, že učitelé byli tentokrát ještě strašidelnější než obvykle, ale lidi toho napovídají…

Závěr večerního programu představoval výběr ze dvou možností – sledování filmu nebo poslech tajuplných historek – tzv. černá hodinka. Většina žáků se zúčastnila obojího.

Po nezbytné hygieně se šlo na kutě. Spaní ve třídě ve spacáku mělo určitě své specifické kouzlo. Většina dětí usnula, jako když je do vody hodí.

Budíček byl druhý den ráno v sedm hodin. Po provedení základní hygieny a výtečné snídani jsme nastoupili do autobusu a odjeli do Bruntálu. Zde jsme navštívili stanici přírodovědců ve Středisku volného času a seznámili se s jejími zvířecími obyvateli včetně hadů, ještěrek, želv, králíků, exotických ptáků a jiných stvoření. Naší průvodkyní byla vedoucí stanice paní Rozprýmová, jejíž odborný výklad a zajímavé vyprávění zaujaly malé i velké návštěvníky.

Po příjezdu do Razové jsme měli ještě v plánu sledovat částečné zatmění slunce, ale to nám, bohužel, meteorologické podmínky neumožnily.

Halloweenská akce se vydařila a my už se moc těšíme na nějaké to další řádění.