Základní škola a Mateřská škola Razová
Razová 353
792 01 Bruntál

☎ 554 765 010

"Individuální přístup, angličtina od 1. ročníku, kreativita"

14.10.2024

NÁVŠTĚVA  ZNÁMÉ  SPISOVATELKY

 

V pátek 11. října poctila naši školu svojí návštěvou významná česká spisovatelka knih pro děti a mládež, paní Ivona Březinová. Mimo jiné je autorkou knižního vydání oblíbené filmové pohádky Kozí příběh se sýrem, Kozí příběh – Pověsti staré Prahy, série dobrodružných románů Go!, úžasných knih jako Začarovaná třída, Věra, Nika a sedm babiček, jejichž ukázky jsou součástí školních čítanek našich dětí a dalších bezmála dvou stovek publikací.
Poutavou formou vyprávění a ukázek, seznámila během dvou vyučovacích hodin nejdříve ty nejmladší a poté i starší žáky razovské školy se svojí tvorbou, kdy spoustu knih si mohly děti samy prohlédnout a prolistovat na místě.
Jako u každé besedy nechyběly otázky a rozhovory, debata s našimi školáky a také hádanky, ve kterých zúčastnění projevili svou inteligenci, pozornost a bystrost, což paní spisovatelka upřímně ocenila.
Mnozí z žáků i učitelů využili v závěru možnost zakoupení některé z knih. Ti, na které se nedostalo, si knihy objednají mailem.
Beseda s paní Ivonou Březinovou měla velký úspěch a přispěla k úsilí pedagogů i většiny rodičů o rozvoj čtenářské gramotnosti našich dětí a kladného vztahu ke knihám vůbec.