Základní škola a Mateřská škola Razová
Razová 353
792 01 Bruntál

☎ 554 765 010

"Individuální přístup, angličtina od 1. ročníku, kreativita"

19.5.2024

Beseda s paní spisovatelkou

Ve čtvrtek 16.5. 2024 navštívila naši školu paní Klára Smolíková, spisovatelka, scénáristka komiksových příběhů, publicistka a lektorka. Dlouhou dobu přispívala do dětských časopisů a od roku 2004 se věnuje psaní knih pro děti. Má jich za těch dvacet let na svém kontě už několik desítek.

Paní spisovatelka si připravila hodinu a půl trvající program, během kterého se děti rozhodně nenudily. Seznámila je se svou tvorbou, prozradila něco z „kuchyně“ vytváření komiksů a žáci si sami mohli na pracovních listech vyzkoušet některé autorské postupy jako vymýšlení komiksových postav, jejich atributů, dialogů apod. Po celou dobu zde byly k dispozici, prohlídce a zakoupení, také vystavené knihy.

Všichni zúčastnění byli obdarováni originální záložkou do knihy a komiksovým časopisem dle výběru. Přítomní učitelé si na místě zakoupili mnohé publikace, které použijí při další výuce čtenářství a čtenářské gramotnosti.

Setkání s autorkou nám přineslo velký zážitek a obohatilo chlapce a děvčata novými informacemi, ale také radostným a tvořivým poznáním.

V závěru paní spisovatelka ocenila aktivitu, vtipnost a nápaditost našich žáků, na což jsme společně velmi hrdí. :-)