Základní škola a Mateřská škola Razová
Razová 353
792 01 Bruntál

☎ 554 765 010

"Individuální přístup, angličtina od 1. ročníku, kreativita"

22.2.2024

Celý druhý únorový týden děti v MŠ v Leskovci provázelo téma – Moje pohádková knížka.

A kde se nejlépe s knížkami seznámit? No, přeci v knihovně! Proto jsme ve čtvrtek 8.2. nasedli na ranní autobus a vyrazili za dobrodružstvím do světa knih a pohádek.

V knihovně nás přivítala usměvavá a milá paní knihovnice Monika Birtusová, která se v dětském oddělení věnuje dětským čtenářům. Děti se s ní seznámily pomocí plyšových maňásků Krtečka
a jeho kamarádů zajíce, ježka, myšky a žabky. Prozradily na sebe, co mají v MŠ rády a co ne, kdo je jejich dobrý kamarád a jakou knihu a příběh mají nejraději. Paní knihovnice jim pak přečetla pohádku – Jak krteček ke kalhotkám přišel a představila další zajímavé a krásně ilustrované dětské knihy a leporela.

Děti také čekalo pořádné protažení těla a vymalování pohádkového obrázku. Všechny úkoly splnily na jedničku. A tak si na závěr naší exkurze mohly vybrat a prohlédnout knihy, které se jim líbily.

Někoho zaujali dinosauři, jiného zas podmořský svět či piráti. Výběr byl opravdu bohatý a nechyběla ani následná prohlídka všech prostor knihovny. Celá naše návštěva proběhla v příjemné atmosféře a děti odjížděly nadšené.

O návštěvě knihovny jsme si povídali následující den v MŠ. Všichni jsme byli plní zážitků a dojmů. Ve společném kruhu jsme si přečetli knihu od spisovatele Petra Horáčka – Jak myška snědla měsíc, kterou jsme si půjčili na doporučení paní knihovnice.

Společně jsme usoudili, že se na jaře do knihovny podíváme znovu. Už teď se moc těšíme.