Základní škola a Mateřská škola Razová
Razová 353
792 01 Bruntál

☎ 554 765 010

"Individuální přístup, angličtina od 1. ročníku, kreativita"

22.12.2023

Předvánoční planetárium

 Jak už se pomalu stává hezkou tradicí, v předvánočním školním týdnu zajíždíme na exkurzi do planetária Ostrava. Letos vyšla tato návštěva na středu 20. prosince.

Aktuální inventura nám znemožnila zakoupit si některý z četných suvenýrů, včetně úlomků meteoritu. To však byla jen jediná vada na kráse. :-)

Během prohlídky jsme zhlédli spoustu zajímavých věcí a artefaktů. Patřily mezi ně meteority, horniny, model marsovského vozítka, kosmické skafandry a mnohé další. Měli jsme možnost nakouknout do hvězdářského dalekohledu, navštívit jeskyni mimozemšťanů, vyvolat malé tsunami, bloudit v zrcadlovém labyrintu, společně se vyfotit na vybraném vesmírném pozadí, stejně jako vyzkoušet infračervené vidění a řadu jiných interaktivních exponátů.

V sále se sférickou projekcí a digitálním simulátorem vesmíru jsme vyslechli základní informace a zajímavosti o vesmíru a podívali se na vtipný a poučný animovaný film s názvem Čokoládová planeta.

Svou spokojenost vyjádřili žáci potleskem a učitelé poděkováním pracovníkům planetária. Celá akce byla financována z prostředků projektu Šablony.