Základní škola a Mateřská škola Razová
Razová 353
792 01 Bruntál

☎ 554 765 010

"Individuální přístup, angličtina od 1. ročníku, kreativita"

30.6.2023

Rozloučení s předškoláky a kouzelná noc ve školce

22.6  se na naší zahradě konalo již tradiční pasování předškoláků.

Předškoláci přivítali své rodiče milými  básničkami, které vzaly za srdce nejen maminky, ale i ostatní pozvané. Před pasováním je čekal menší vědomostní test, který dokázal, že jsou všichni vzorně připraveni pro vstup do první třídy.

Poté následovalo samotné slavnostní pasování. Naše děti si jako vzpomínku odnesly pamětní list včetně vysvědčení předškoláka, knihu s čokoládou, od Obce Leskovec děti dostaly tašku s překvapením. Dále sponzorský dar z ostravské knihovny  a osobní dárky od kolektivu MŠ v podobě základní výbavy pro 1. třídu a talismanů pro štěstí.

Po krásně prožitém odpoledni na děti čekala vědomostně zábavná stezka, která byla zakončená v oblíbeném parku před kioskem, kde pro na nás bylo připraveno nečekané překvapení od pana starosty. Všichni jsme dostali osvěžující pohoštění. Již se chýlilo k večeru a my zamířili zpět do školky, kde všechny děti za doprovodu pohádky usnuly.

Na druhý den ráno nás probudila silná bouřka, která nám překazila plán výletu na zmrzlinu do Bruntálu. Po rozjasnění jsme se na přání dětí vydali na vycházku k Hartě. Po příchodu do školky jsme dětem přichystaly zmrzlinu a zbytek dne si užili na zahradě.